Skip to content

Boeken

 

Het schrijven van boeken, artikelen, columns en blogs, ik vind het heerlijk. Op de basisschool zei een leraar dat het voor mij niet mogelijk was om schrijver te worden. Want grammatica was een ware uitdaging voor mij. Ik kan het niet, werd mijn overtuiging. Want als een autoriteit dit zegt dan zal het wel waar zijn, zo redeneerde ik.

Later ontdekte ik dat een correcte spelling iets heel anders is dan verhalen vertellen. En dat laatste kan ik als geen ander. Juist door het delen van mijn verhalen, ervaringen en visie vergroot ik mijn geschreven bereik enorm. Van het gesproken woord onthoud je maximaal 10%. Maar wat op schrift staat, blijft tot in de eeuwigheid. Altijd klaar om opnieuw te worden gelezen. Zelf heb ik vele boeken meerdere malen gelezen. Iedere keer pikte ik nieuwe informatie op. Informatie die ik op dat moment nodig had.

Schrijven is voor mij een continue proces. Ik neem de lezer mee in mijn verhalen. Daarin kunnen zij zichzelf herkennen. Vanuit daar creëer ik bewustwording en daadkracht om zaken die je niet meer dienen in je eigen leven te veranderen. Ook ik  heb tijdens mijn reis vele mentoren mogen ontmoeten. Zij maakten mij bewust van hoe het anders kon. Zo hoop ik op mijn beurt anderen te inspireren op zoek te gaan naar hetgeen hen blij maakt. Zodat ze hun talent in kunnen zetten voor onze wereld.

Zo verdien ik geld door de exploitatie van mijn Jumbo winkels. Het geeft me de ruimte om mijn missie te leven. Ik steek graag tijd, energie en financiële middelen in het verder ontwikkelen en uitrollen van Jeelink en het schrijven van columns, boeken, blogs en artikelen.

 

Mijn boeken

 

Hoe Dan?                                                     Vind je eigen superkracht

 

Super trots ben ik op Hoe Dan? Het boek dat ik samen met arbeidspsycholoog Lies Wouters heb geschreven. Een boek waarin ik mijn ervaringen deel en zij vertelt wat er in je brein gebeurt. Een levensverhaal en een wetenschappelijk boek in één. Dit boek is september 2018 verschenen.

 

Voorbij de THT                                       Welkom in de wereld van Jeelink

 

Een kleine twee jaar later op 1 september 2020 verschijnt mijn eerste solo boek. In dit boek neem ik de lezer mee in het ontstaan en de opbouw van Jeelink. Ik vertel mijn persoonlijke verhaal, neem je mee op de werkvloer van de supermarkten en laat zien hoe je maatschappelijke vraagstukken een nieuw perspectief geeft.

De houdbaarheid van de wereld is verstreken. Het is niet meer de vraag of er een kanteling gaat komen, deze is er al. En de afgelopen maanden zijn we in een stroomversnelling terechtgekomen. Hoe gaan we invulling geven aan de nieuwe wereld? Een wereld die eeuwenlang meekan, op vitaal, sociaal en circulair gebied?

Voorbij de THT laat je bewuster kijken naar de samenleving, naar je werk en naar jezelf. Zodat je oog hebt voor je eigen kracht en die kunt verbinden met de unieke talenten van anderen. Dat is de kracht van samen.

 

Stoelendans                                                 mag het ietsjes meer zijn

 

Begin 2021 verschijnt dit boek, welke ik samen met mijn compagnon Bert Bargboer aan schrijf.

Een succesvolle zakenvrouw staat op het punt haar winkel te verkopen. Tot ze een oud-CEO ontmoet die ervan droomt zijn eigen supermarkt te runnen. Monique Ravenstijn en Bert Bargboer besluiten een unieke samenwerking aan te gaan.

Beiden zijn retail-beesten pur sang. Bert is doorgegroeid naar de boardrooms, met zijn nette pakken, de invloed en de lease auto’s. Nu gaat hij terug naar de vloer van de supermarkt, de plek waar hij ooit begonnen is en waar zijn werkelijke geluk ligt. Monique wil juist het podium op, om de missie, visie en strategie te delen van Jumbo Monique en Jeelink, een stichting die als doel heeft om de wereld mooier achter te laten dan dat we haar aangetroffen hebben.

Stoelendans gaat over leiderschap, in al haar vormen. Zowel persoonlijk als zakelijk. Zowel als ondernemer, op de werkvloer als in de boardroom. Openhartig en optimistisch geven Monique en Bert een kijkje achter de schermen van de supermarkt. Confronterend en non-conformistisch laten ze zien hoe ze gebruikmaken van instinctief management. Een unieke samenwerking op basis van zachte kracht in plaats van keiharde kpi’s.

 Laat je dan inspireren door het verhaal van Monique en Bert, die alles anders doen dan anders. Zij zwemmen tegen de stroom in. Biedt de corona-crisis de golf van verandering zodat ze de wind in de zeilen krijgen?