Skip to content

Boeken/Lezingen

 

Het schrijven van boeken, artikelen, columns en blogs, ik vind het heerlijk. Op de basisschool zei een leraar dat het voor mij niet mogelijk was om schrijver te worden. Want grammatica was een ware uitdaging voor mij. Ik kan het niet, werd mijn overtuiging. Want als een autoriteit dit zegt dan zal het wel waar zijn, zo redeneerde ik.

Later ontdekte ik dat een correcte spelling iets heel anders is dan verhalen vertellen. En dat laatste kan ik als geen ander. Juist door het delen van mijn verhalen, ervaringen en visie vergroot ik mijn geschreven bereik enorm. Van het gesproken woord onthoud je maximaal 10%. Maar wat op schrift staat, blijft tot in de eeuwigheid. Altijd klaar om opnieuw te worden gelezen. Zelf heb ik vele boeken meerdere malen gelezen. Iedere keer pikte ik nieuwe informatie op. Informatie die ik op dat moment nodig had.

Schrijven is voor mij een continue proces. Ik neem de lezer mee in mijn verhalen. Daarin kunnen zij zichzelf herkennen. Vanuit daar creëer ik bewustwording en daadkracht om zaken die je niet meer dienen in je eigen leven te veranderen. Ook ik  heb tijdens mijn reis vele mentoren mogen ontmoeten. Zij maakten mij bewust van hoe het anders kon. Zo hoop ik op mijn beurt anderen te inspireren op zoek te gaan naar hetgeen hen blij maakt. Zodat ze hun talent in kunnen zetten voor onze wereld.

De zeepkist op

Om mijn verhaal nog krachtiger de wereld in te krijgen heb ik een lezing ontwikkeld waarin je op een non-confessionele manier leer hoe je anders kan aankijken tegen maatschappelijke vraagstukken, hoe duurzaamheid sexy, simpel en dichtbij kan zijn in je eigen leven en komt het ontstaan van Jeelink en met al haar ambities aan bod.

Verder word je meegenomen in mijn eigen verhaal en hoe ik dit staaltje verandermanagement heb doorgevoerd binnen mijn eigen Jumbo Monique supermarkten.

Wil je meer weten? Klik dan hier.

 

Mijn boeken

 

Hoe Dan? Vind je eigen superkracht

Super trots ben ik op Hoe Dan? Het boek dat ik samen met arbeidspsycholoog Lies Wouters heb geschreven. Een boek waarin ik mijn ervaringen deel en zij vertelt wat er in je brein gebeurt. Een levensverhaal en een wetenschappelijk boek in één. Dit boek is september 2018 verschenen. Wil je meer weten? klik dan hier.

Voorbij de THT, welkom in de wereld van Jeelink

Een kleine twee jaar later op 1 september 2020 verschijnt mijn eerste solo boek. In dit boek neem ik de lezer mee in het ontstaan en de opbouw van Jeelink. Ik vertel mijn persoonlijke verhaal, neem je mee op de werkvloer van de supermarkten en laat zien hoe je maatschappelijke vraagstukken een nieuw perspectief geeft. Wil je meer weten? Klik dan hier.

Wij van Jeelink

In navolging van Voorbij de THT hebben nu enkele partners van Jeelink de handen ineen geslagen. In het boek ‘Wij van Jeelink’ nemen Boeren- en Buitenluipartners je mee in hun persoonlijk verhaal, hun ondernemers ervaringen en waarom ze vanuit hun eigen autonomie er toch voor kiezen om samenwerkingen aan te gaan met de andere partners binnen Jeelink.

De partners zijn divers, wat het lezen tot een groot plezier maakt. Voor vele is dit de eerste keer dat ze in de rol van auteur stappen, behoorlijk de comfort zone uit. Wat natuurlijk ook bij Jeelink past, uitdagen tot groei.

 

De co-auteurs zijn :

Wendy Stammis- Vitural Business Collective

Danielle de Groot-Wolters- Partycom

Jennifer Van Vliet- Golfbaan de Vlietlanden

Gert-Jan Dekker- Directeur bestuurder stichting Rataplan

Susan en Niels Bakkum- Bakkumsboetje

Mathieu Robbert- Rokerij Smoking

Manon de Boer- In huis makelaardij

Nathalia Tensen- Natural Nature

Rob van der Molen- Pink Hippo Productions BV

                             

 Monique lijmt alle verhalen aan elkaar, zodat het echt ‘Wij van Jeelink’ wordt. Hierdoor krijg je eenvoudig zicht op hoe simpel het is om vanuit de nieuwe economie te denken, te handelen en te zijn. Eenvoudig weg, je herinneren hoe het vroeger was, en dit integreren in de luxe van nu.

 

De fotografie word verzorgd door: Astrid Francis- Beemster Vallery

De coaching tijdens het schrijven wordt begeleid door: Eveline Broekhuizen- Elibro tekst&redactie

De uitgever is : Suzanne Florie- Uitgeverij Leessst

Een boek wat volledig tot stand komt door het samenwerken van diverse partners, uniek in haar soort. Wil je alvast een voor bestelling doen, mail dan naar communicatie@jeelink.nl.