Skip to content

Boeken

 

Het schrijven van boeken, artikelen, columns en blogs, ik vind het heerlijk. Op de basisschool zei een leraar dat het voor mij niet mogelijk was om schrijver te worden. Want grammatica was een ware uitdaging voor mij. Ik kan het niet, werd mijn overtuiging. Want als een autoriteit dit zegt dan zal het wel waar zijn, zo redeneerde ik.

Later ontdekte ik dat een correcte spelling iets heel anders is dan verhalen vertellen. En dat laatste kan ik als geen ander. Juist door het delen van mijn verhalen, ervaringen en visie vergroot ik mijn geschreven bereik enorm. Van het gesproken woord onthoud je maximaal 10%. Maar wat op schrift staat, blijft tot in de eeuwigheid. Altijd klaar om opnieuw te worden gelezen. Zelf heb ik vele boeken meerdere malen gelezen. Iedere keer pikte ik nieuwe informatie op. Informatie die ik op dat moment nodig had.

Super trots ben ik op Hoe Dan? Het boek dat ik samen met arbeidspsycholoog Lies Wouters heb geschreven. Een boek waarin ik mijn ervaringen deel en zij vertelt wat er in je brein gebeurt. Een levensverhaal en een wetenschappelijk boek in één.

Mijn moeder vertelde na het lezen van Hoe Dan? dat ze veel van haar eigen leven herkende en vanuit haar verhaal gebruik kon maken van de tips van Lies. Toen wist ik zeker dat we een goed product hadden gemaakt waarmee we mensen in hun eigen ontwikkelingsproces kunnen helpen.

Mijn tweede boek is in de maak. Samen met Bert Bargboer schrijf ik aan Stoelendans. Daarover later meer.

Hoe Dan?

Hoe Dan het boek

Boek bestellen

Wil je Hoe Dan? het boek bestellen? Stuur een mailtje naar monique@moniqueravenstijn.com. De kosten zijn € 20,– exclusief bezorgkosten. Het boek leent zich uitstekend als relatiegeschenk. Voor afname vanaf 16 boeken rekenen wij een speciale prijs.

Schrijven is voor mij een continue proces. Ik neem de lezer mee in mijn verhalen. Daarin kunnen zij zichzelf herkennen. Vanuit daar creëer ik bewustwording en daadkracht om zaken die je niet meer dienen in je eigen leven te veranderen. Ook ik  heb tijdens mijn reis vele mentoren mogen ontmoeten. Zij maakten mij bewust van hoe het anders kon. Zo hoop ik op mijn beurt anderen te inspireren op zoek te gaan naar hetgeen hen blij maakt. Zodat ze hun talent in kunnen zetten voor onze wereld.

Zo verdien ik geld door de exploitatie van mijn Jumbo winkels. Het geeft me de ruimte om mijn missie te leven. Ik steek graag tijd, energie en financiële middelen in het verder ontwikkelen en uitrollen van Jeelink en het schrijven van columns, boeken, blogs en artikelen.