Skip to content

De wereld van nu, over datum of niet!!

De wereld van nu, over datum of niet!!

We zijn weer terug naar waar we vandaan kwamen in maart, echter nu nog meer gekooid dan daarvoor. Nog meer voorzieningen zijn gesloten, we dragen een extra accessoire en met de kerstdagen in het voor-uit-zicht is de wereld weer behoorlijk klein geworden.

In maart startte ik met het schrijven van mijn boek Voorbij de THT, waarin ik de lezer meeneem in hoe we kunnen leren om te schakelen van egodenken naar ecodenken. Door mijn eigen verhaal te vertellen, aan de hand van praktische voorbeelden van de werkvloer van mijn eigen supermarkten neem ik je mee in wat er nog meer mogelijk is. Vertel ik je wat mijns inziens onze samenleving nodig heeft om weer gezond te worden. Gezondheid voor lijf en leden, gezondheid in relaties en gezondheid in ons denken.

Net had ik een super interessant telefoongesprek met Lilly, een dame die ik kort ontmoet had bij een zakelijke bijeenkomst. Het was net alsof ik mijzelf hoorde praten. Dezelfde denkwijze, dezelfde missie, maar ook het maken van dezelfde keuzes in het leven.

Dit sterkt mij om door te gaan met hetgeen waar ik voor sta, en dit is lang niet altijd makkelijk. Maar zo gaandeweg ontmoet ik steeds meer mensen die hetzelfde ervaren als ik, en ontstaan er samenwerkingen. In het verleden dacht ik altijd dat ik overal een antwoord op moest hebben. Dat dit het was dat mijn toehoorders of medestanders wilden horen. En dus ging ik vanuit onzekerheid vele contacten uit de weg, of liet ik mij afschrikken door de soms starre houding van een ander. Ik nam aan dat ze dachten dat ik dom was, of dat ik het niet kon. Dat dit de spiegel van mijn binnenwereld was, daarvan was ik me niet bewust.

Inmiddels weet ik dat ik dit juist heb moeten leren om door het delen van mijn avonturen – waarin ik creëer, val en bijschaaf – mijn medemens mee te nemen in wat er nog meer mogelijk is in het leven.

Wij mensen leren door af te kijken bij een ander hoe iets moet. Helaas zijn we vaak niet moedig genoeg om dit, gevoed door onze eigen visie, echt te uit te voeren. Maar als er nu een ding is wat ik de laatste jaren geleerd heb is: If you can dream it, you can make it!!

Dit proces omarmen, en denken in mogelijkheden zorgt ervoor dat er kansen op je pad komen die, als je ze grijpt, je de juiste bagage meegeven om uiteindelijk te komen waar je wilt zijn. En ja, wat heb ik moeten afleren is dat deze reis nooit in een rechte lijn gaat en dat juist dat niet erg is. Dat juist het niet alles van tevoren maar willen weten maakt dat ik de meest bijzondere ervaringen opdoe in mijn eigen leven, de mensen ontmoet waarmee ik verder mag werken aan het tot stand komen van de wereld van Jeelink waarin ik in Voorbij de THT over schrijf.

En de kerst, deze wordt er eentje om nooit te vergeten. Interessant om eens voor jezelf te onderzoeken hoe jij deze nu echt door wilt brengen. Het is een mooie kans om de bestaande patronen voor eens en voor altijd te doorbreken.

Veilige en plezierige kerstdagen toegewenst, en laat je leiden naar het leven waarvan jij droomt.

handtekening Monique Ravenstijn
 
Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lees ook

 
Gratis inspirerende lezing: Hoe kunnen we samen de wereld een beetje mooier maken?
MEDEMBLIK – “Invloed met impact” is dit jaar...
Open Hiring aanpak
Supermarktondernemer Monique Ravenstijn stond aanvankelijk heel sceptisch tegenover...