Skip to content

Ook een kant van mij…

Ook een kant van mij…

Om de week op maandagmiddag ga ik naar mijn heksencursus zoals ik dit zo mooi noem. Hier leer ik hoe ik door middel van het inzetten van kruiden, gewassen en oeroude kennis, zonder inmenging van de farmaceutische industrie, geneesmiddelen kan maken. Super leuk om hier aan deel te nemen. Hier komt ook een stuk smaaksturing bij kijken. Want de waarde van ons voedsel is behoorlijk teloorgegaan. Of dit nu de voedingswaarde of de smaak van kruiden is die op volle grond geteeld worden.

Zo af en toe gaan we wild plukken. Echt té grappig! Al grazend lopen we door de tuin waar diverse kruiden en eetbare planten groeien. Ik blijf het verrassend vinden hoeveel planten gewoon eetbaar zijn. Kennis die wegvloeit als we deze niet levendig houden. Kennis die enkele generaties geleden nog werd doorgegeven van moeder op dochter.

Fascinerend wat je allemaal met bijvoorbeeld een blad groene kool kan doen. Er is zo veel dat ik niet wist. De cursusmiddag is elke keer weer een oase van rust in mijn soms best drukke bestaan. Ik kom tot mezelf als ik priekend een zalfje maak of een theemix meng. Volledig aangesloten met hoe het ooit was.

De dame die de cursus geeft noemt zich kruidenvrouw. Zij vertelt ons hoe we gezond en vooral waardevol voedsel kunnen telen. Voedsel waarvan de voedingswaarde terugkeert naar het niveau van ongeveer 60 jaar geleden. Ik zou voedingswaren zoals deze graag in mijn supers willen verkopen. Want uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat het eten ervan de kosten voor de gezondheidszorg met maar liefst 30% zou doen afnemen. Is dit werkelijk zo eenvoudig? Ja, dat is het! En deze heks gaat haar cirkel van invloed inzetten in de hoop dat velen dit initiatief gaan volgen. Samen op weg naar een gezondere wereld.

Enne, de spray op de foto heb ik zeer zeker ook gemaakt, ben erg benieuwd naar het resultaat…;)

handtekening Monique Ravenstijn
 
Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lees ook

 
Meer sex in de winkels
Vaak zoeken we verderop naar iets wat we...
Het ontstaan van ons Jeelink bos
Een golfbaan en een voedselbos, golfballen en een...